0
You visited us 0 times! Enjoying our articles? Unlock Full Access!
Question

# A car travels 6.0 km along a main road in 6.0 minutes. It then travels 2.0 km along a minor road in 6.0 minutes. Which calculation of average speed for the whole journey is correct?8.0÷12.0=0.67 km/minute12.0÷8.0=1.57 km/minute8.0+12.0=20 km/minute8.0×12.0=96 km/minute

A
12.0÷8.0=1.57 km/minute
B
8.0×12.0=96 km/minute
C
8.0+12.0=20 km/minute
D
8.0÷12.0=0.67 km/minute
Solution
Verified by Toppr

#### Total distance traveled is 8+2 kmTotal time taken is 6+6 minAverage speed is =812=23=0.67 km/min

2
Similar Questions
Q1
A car travels 6.0 km along a main road in 6.0 minutes. It then travels 2.0 km along a minor road in 6.0 minutes. Which calculation of average speed for the whole journey is correct?

View Solution
Q2
A car travels first 39 km distance in 45 minute while next 25 km distance in 35 minutes. What is its average speed?
View Solution
Q3
A 500 W power source emits UV light having a wavelength of 2000 A. How many photons are emitted per minute by the source?
View Solution
Q4
Observe the below graph & calculate:
(a) Average speed of the car in m/s.
(b) Total distance travelled between 5th minute and 45th minute.
View Solution
Q5
A car travels at a speed of 80 km/hr for 15 minutes and then at a speed of 40 km/hr for next 15 minutes. The average speed of the car is
View Solution