How do you use dimensional analysis to figure out how many seconds are in 4 years?
Open in App
Verified by Toppr
1minute=60seconds 1hour=60minutes 60seconds×60minutes=3600seconds=1hour 24hours=1day 365.25days=1year (to account for leap years, the likelihood of the extra day out of 4 years is added.) 3600seconds×24hours=86,400seconds ...and finally: 86,400seconds×365.25days×4=126,230,400seconds.